Over coachen met paarden

Coachen met paarden

Een veilige en unieke manier voor diepgaand inzicht in jouw essentie en functioneren.

Met woorden bereik je niets bij een paard

Wat je van binnen laat zien, dáár draait het om! Het kan zijn dat je er genoeg van hebt om te praten over je klachten. Omdat woorden je tot nu toe maar weinig hebben opgeleverd. Bij coachen met paarden komen de antwoorden vanzelf. Je hoeft niets te zeggen, een paard ziet meteen waar jouw kracht ligt. Ontmoet de puurste vorm van jezelf in contact met onze paarden.

  Minikudde

Paarden leven in een groep en hebben daarbinnen hun eigen plek. Wie de kudde aanvoert is voor iedereen duidelijk. Er heerst geen jaloezie of onzekerheid. Ze zagen geen poten onder iemands stoel vandaan, ze pesten niemand uit de groep en verheerlijken niemand. Ze zijn altijd zichzelf: zonder oordeel en vol overgave trouw aan de rest. Hierdoor zijn paarden heel gevoelig voor veranderingen in de samenstelling van de kudde.

Tijdens een paardensessie vorm je een minikudde met het paard. Het paard bepaalt automatisch welke plek jij inneemt ten opzichte van hem. Kies je geen richting of geef je niet duidelijk je grenzen aan, dan neemt het paard de rol van leider op zich. Dit maakt je direct bewust van je knelpunten.


Coachen met paarden is iets heel bijzonders en zeer de moeite waard om te ervaren. Het kan heel confronterend zijn, maar dan heb je die ervaring ook nodig om verder te kunnen. Ervaar zelf hoe Dorris Vlas je hier doorheen leidt en wat zij met haar prachtige dieren kan vertellen. Hetgeen wat jij diep van binnen hebt zitten, wordt door de dieren naar de oppervlakte gebracht en kan je echt verder helpen.”   Elisa Torlentino

Impressie coachen met paarden

  Selecteer een foto om de galerij in groot formaat te openen
Coachen met paarden | Eleonore Equus

Coachen met paarden | Eleonore Equus

Coachen met paarden | Eleonore Equus

Coachen met paarden | Eleonore Equus

Coachen met paarden | Eleonore Equus

Coachen met paarden | Eleonore Equus

Coachen met paarden | Eleonore Equus

Coachen met paarden | Eleonore Equus

Hoe werkt coachen met paarden?

Ontdek wat de paarden over jou te zeggen hebben. Afhankelijk van het leerdoel stemmen wij de oefeningen met het paard af. Tijdens de sessie passen we de oefeningen aan op wat er gebeurt. Want pas in contact met het paard wordt duidelijk met welke onbewuste patronen we aan het werk moeten.

  Waarnemende rol

Onze rol is die van waarnemer. Wij kijken naar het gedrag van het paard en bespreken wat het paard spiegelt. De energie die bij de deelnemers vrijkomt bij dit nieuwe inzicht zie je meteen terug in het gedrag van het paard. Want paarden reageren op elke kleine verandering. Zo kunnen deelnemers nog in dezelfde sessie ervaren hoe het voelt om een andere houding aan te nemen. Deze vorm van ervarend leren zorgt ervoor dat patronen blijvend doorbroken worden.

  Spiegelen door paarden

Geen wonder dus dat steeds meer mensen coachen met paarden willen uitproberen. Het spiegelen door een paard is een wonderbaarlijke en indringende ervaring. Paarden laten op onvergelijkbare wijze zien hoe jij omgaat met jezelf en welke sporen jouw overtuigingen in je gedrag hebben achtergelaten.

  Leerdoelen

Het coachen met paarden kan worden ingezet voor leerdoelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, natuurlijk en authentiek leiderschap, teambuilding en het verbeteren van de band tussen ruiter en paard. Indien gewenst kan het coachen met paarden gecombineerd worden met SensiPlus-therapie.

Over coachen met paarden 30/10/2016