R.I.P. Trendy

Dorris Vlas & Trendy | Eleonore Equus - Coachen met paarden
Trendy en ik voelden al die jaren dat we samen één waren. Vanaf de eerste minuut dat we bij elkaar waren, tot het moment waarop hij zijn laatste adem uitblies. En zelfs nu nóg. Misschien zelfs wel sterker. Zo intens verbonden voel ik me met Trendy. De dag van het onvermijdelijke ‘afscheid’ waar ik zo tegenop zag, heeft diepe indruk op ons gemaakt.

  Once in a Lifetime Horse

Toch hebben we afscheid moeten nemen van onze geweldige metgezel met wie we zoveel mooie en heftige periodes hebben meegemaakt. Die we het liefst voor altijd fysiek bij ons hadden willen houden. Voor anderen misschien onwennig om te horen, maar het is alsof er een deel uit je wordt genomen dat een enorme leegte achterlaat. Trendy is een voorbeeld van een ‘Once in a Lifetime Horse’.

Iedereen die ons kent uit de afgelopen 21 jaar dat we samen zijn geweest, weet hoeveel dit bijzondere paard voor mij betekend heeft en hoe sterk we verbonden waren! Want achter dit paard zit een bijzonder verhaal. Een sprookje dat werkelijkheid werd. En dat we samen hebben mogen beleven nadat we beiden door een ongeval lange tijd letterlijk niet vooruit konden.

  Samen revalideren

Met dit paard heb ik mogen revalideren van een zwaar auto-ongeluk, waarbij Trendy de belangrijkste factor voor mij was om te vechten voor herstel. Met elkaar hebben we letterlijk en figuurlijk hoge hindernissen overwonnen, toen we beiden na zoveel jaar weer de kracht hadden om te gaan voor onze droom: de wedstrijdsport.

Veel overwinningen hebben we behaald. Een prachtige beloning voor ons jarenlange knokken om weer terug te komen. Met vallen en opstaan is het ons gelukt om ook die jaren daarna te genieten van een pijnloos en fijn leven.

Trendy - Eleonore Equus

  Soulmate

Mijn soulmate en hartendief is 31 jaar oud geworden. Tot drie dagen voor zijn overlijden heeft hij een vitaal krachtig en blij leven gehad, waarvan hij de laatste jaren van zijn pensioen genoot. Als trotse baas ben ik daar enorm blij mee! Trendy heeft op meerdere fronten een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Hij is de grondlegger voor het werk dat ik nu doe, maar deze wijze heer heeft niet alleen míjn hart doen kloppen.

Op iedereen die hem gekend heeft, schijnt hij een indruk te hebben achtergelaten. Als wijze heer en opperhoofd van de stal, tussen de andere dieren hier, is dat voelbaar. Nadat ook alle beestjes zaterdag afscheid van Trendy hebben genomen, heerst er in de stal een diepe stilte. De paarden staan met het hoofd naar beneden, de katten blijven in de buurt en ook de honden sluiten daarbij aan, terwijl ze normaliter achter elkaar aanjagen.

  Grootsheid

Wat ik zaterdag na Trendy’s overlijden heb mogen aanschouwen, heeft mij een nog diepere bewondering gegeven voor de dierenwereld. Ik heb dingen zien gebeuren die mijn ogen niet konden geloven en die nauwelijks in woorden zijn uit te drukken. Tot het laatste moment heeft deze meester zijn grootsheid getoond. Daar heb ik een diepe buiging voor gemaakt en daar ben ik eeuwig dankbaar voor.

Een waardig afscheid is het minste wat dit fenomenale paard verdient. Om hem de eer te geven die hem toekomt, hebben we Trendy laten cremeren bij een bedrijf dat met enorm respect voor ons paard voor een mooi afscheid heeft gezorgd. Ondanks ons verdriet kijken we daar met een warm hart naar terug.

Trendy - Eleonore Equus

  Let his spirit live in us

Zijn as heeft een prominente plek in onze nieuwe trainingsruimte. Daar blijft Trendy aanwezig door een levensgrote wallpaper die de muur siert met zijn grootsheid. Op deze manier willen we dit bijzondere paard, die vanaf zijn 10e aan één blind oog was, in leven houden.